ComON tester gratis Net-TV

Bare rolig, derude. Bare fordi internettet er interaktivt, betyder det ikke at hjernedøden er aflyst. ComON bringer her en (ufuldstændig) oversigt over tv-tjenester.

For alle os, der bliver trætte i hovedet af YouTubes dårlige kvalitet, er der håb. Internet-tv er ved at vise sig som mere end blot en trend. Der er med andre ord nogle seriøse initiativer i gang.


http://www.getdemocracy.com/" target="blank">Democracy er et af de seneste skud på stammen. Det består af et klientprogram med indbygget rss-feeds til forskellige podcasts og derudover masser af videoklip i vekslende kvalitet.

Derudover lover de HD-kvalitet på nogle indslag.
Det lover ikke godt. Selvom installeringen og den første udflugt i deres tv-tjeneste gik uden besvær, er klienten nu crashet på grund af en parsing-error. Det skal derfor lige nævnes, at klienten endnu ikke er i en første-version; blot en beta.

Democracy giver mulighed for at se video streaming, eller downloade til harddisken. Og den fylder ikke disken op. Gamle klip bliver overskrevet, når dens allokerede plads er brugt op. Heldigvis er der også en gem-funktion, hvis man bare ikke kan leve uden et bestemt klip.

Så er det spørgsmålet hvordan det ser ud med rettighederne til de forskellige klip.

Veoh er en slags krydsning mellem YouTube og Joost. Man har mulighed for at se de tilgængelige videoer på veoh.com, men hvis man vil have en ordentlig kvalitet (og det vil man jo) kan man downloade videoerne også.

Nu er det sådan, at det er den oprindelige bitrate der sætter kvaliteten. Så man kan være heldig at finde gode rips, der ganske vist ser dårligt ud gennem den Flash-baserede afspiller på hjemmesiden, men er fremragende, når de er hentet ned til harddisken.

Veoh er meget populær blandt anime-entusiaster.
Forvent lukning så snart der er nogen andre end otaku-fanboys, der opdager, den findes.


My Easy TV
er mere en tjeneste a la YouTube. Det er streamet tv uden mulighed for at gemme noget.

Et enkelt irritationsmoment er, at den skifter mellem at bruge QuickTime og Media Player. Nogle kanaler åbner i et andet vindue. Og tegneseriekanalen crashede Firefox.
Rent indholdsmæssigt er der ikke noget at klage over. Det er bare irriterende, at der ikke er nogen informationer om det show man ser. For eksempel får man ikke at vide hvilken tegnefilm man ser på; man skal gætte sig frem. Metadata, tak. Det er fint at se en livekoncert, men ærgerligt ikke at vide hvem kunstneren er.

De har mange kanaler indenfor mange genrer, så det er bare om at komme i gang med at se noget fjernsyn.
Og så er der porno. Jeps, en hel sektion dedikeret til "voksenfilm." Der skulle være noget for enhver smag.


Joost
er vidunderbarnet Janus Friis' nyeste projekt, og alle er allerede trætte af at høre om det. Her er der reklamer, man kan ikke gemme udsendelser og det virker alt i alt som en dårligere handel end Democracy eller Veoh.
Til gengæld kan Joost prale af et meget større udbud af forskellige tv-kanaler. Og de har rettighederne i orden, så der skulle ikke komme nogle overraskelser der.


Babelgum
er Joosts umiddelbare konkurrent. Stadig i beta, hvor Joost er begyndt at sende invitationer ud til højre og venstre. Der bliver nok ikke andet forskel mellem de to end interfacet.

EUchannels.net
Active-X-plugin påkrævet. Hmm....specielt når afspilleren hedder KooPlayer og er signeret af Chengdu-et-eller-andet. Det giver flossede nerver at give et ukendt firma lov til at køre et ActiveX-objekt. Vi må vente og se om computeren kræver en "clean install" efter dette eksperiment.

Udover det fungerer tjensten udmærket. Kvaliteten er tålelig og man kan se tv i fuld skærm. Det virker bare som den vildeste pirat-operation: Tre gamblingreklamer, AdWords ved siden af skærmen og de fem største kanaler er i rækkefælge: Norge, Sverige, Italien, Korea og Børn. Nej, jeg kan heller ikke tro det.

Ellers fungerer den nogenlunde ligesom My Easy TV, som alt andet lige er det skridt mere professionelt opbygget.

Send os links!
Dette er selvfølgelig en meget mangelfuld liste, men der er mange tjenester, også adskillige, der ikke adskiller sig væsentligt fra andre.

Hvad synes I? Er internet-tv bare en døgnflue, eller vil det blive en seriøs konkurrent til tossekassen i stuen?

Husk også at dele jeres egne yndlingslinks i forummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere